Belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése Maróc község területén

A projekt célja az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázat megelőzés és kezelése a települések belterületi csapadék vízelvezetési, – gazdálkodási rendszerének kialakítása. A környezet biztonságának növelése, az ár és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, és a további környezeti káresemények megelőzése, a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése, a belterületen áthúzódó vízfolyások és belvíz csatornák, belvíz elvezető rendszerek rendezése és a települések belterületének védelme a külterületeken keletkezett vizek káros hatásaitól. Cél a vizek helyben tartásának megvalósítása, a rendkívüli áradások, felhőszakadások kártételei elleni védekezés, a lokális víz visszatartás, gazdasági hasznosításokat is támogató megoldások alkalmazása.

A projekt az alábbi támogatható tevékenységet tartalmazza: Belterületi védelmét szolgáló vízelvezető – hálózat fejlesztése, rekonstrukciója a csapadékvíz – gazdálkodás céljainak figyelem bevételével.  Elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése, felújítása, fejlesztése.

A csapadékcsatorna-rendszer rekonstrukciója: Megvalósítási helyszínek: Maróc 76/1 hrsz., 127/2 hrsz., 76/2. hrsz., 51 hrsz.). A beruházással érintett Rákóczi, Petőfi és Sugár utcákban a meglévő útárkok szabályos trapézszelvénnyel kerülnek kialakításra, a tönkrement, megsüllyedt, nem megfelelő méretű, vagy helyzetű átereszek elbontásra kerülnek. Ezt követően az árkok mederlap burkolatot kapnak, míg az átereszek újjá épülnek, megfelelő mérettel és magasságban, igazodva az árkok magassági vonalvezetéséhez. A lemosódott hordalék visszatartása érdekében az árkon hordalékfogók kerülnek kialakításra.

 A felújításhossza összesen: 2310 m.

 

Projektadatok:

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Maróc Község Önkormányzata

8888 Maróc, Rákóczi út 2.

Telefon: +363/936-9259

E-mail: marocpalyazat@gmail.com

 

A projekt címe:

Belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése Maróc község területén

 

A pályázat azonosító száma: TOP-2.1.3-16-ZA1-2020-00013

A projekt időtartama: 2021.03.01- 2023.09.30.

A támogatás összege: 60 596 684 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekttel kapcsolatos további információk:

Simonyai István – polgármester

E-mail: marocpalyazat@gmail.com

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?