Külterületi közútfejlesztés Maróc, Lispeszentadorján és Lasztonya településeken

  1. Kedvezményezett neve:

Maróc Község Önkormányzatának, Lispeszentadorján Község Önkormányzatának és Lasztonya Község Önkormányzatának Konzorciuma

  1. A pályázati felhívás neve, kódszáma;

VP6-7.2.1-7.4.1.2-16, Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése

  1. A projekt címe, azonosító száma

Külterületi közútfejlesztés Maróc, Lispeszentadorján és Lasztonya településeken

projekt azonosító: 1826425745

  1. A szerződött támogatás összege

a projekt elszámolható költsége összesen: 41.674.731 Ft, támogatás összege: 37.507.252 Ft

  1. A támogatás mértéke (%)

90 %

  1. A projekt tartalmának rövid bemutatása

Maróc, Lispeszentadorján és Lasztonya Községek Konzorciumi formában a 1826425745 azonosítószámú pályázat keretében külterületi útfelújítást hajtottak végre.

A pályázatnak köszönhetően a Maróc 02, 010, 078 hrsz.-ú utak és a Nemespátró 086. hrsz.-ú út kerültek felújításra. A felújításra került utakról közvetetten vagy közvetlenül elérhetőek mindkét önkormányzat területei.

A földutak leromlott állapotban voltak, nagyobb esőzést követően járhatatlanná váltak, a felújításnak köszönhetően az utak könnyen használhatóvá váltak az időjárási viszonyoktól függetlenül. A felújítással érintett útszakaszok hossza összesen: 1095 m. A települések útjainak karbantartásához erőgép és hozzá kapcsolódó munkagépek kerültek beszerzésre.

A pályázatból 1 db 75 lóerős Solis traktor és a hozzá kapcsolódó 1 db homlokrakodó és 1 db függesztett vonólap kerül beszerzésre.

A gép Maróc, Lispeszentadorján és Lasztonya településeken található, önkormányzati utak kezelését, állapotjavítását, karbantartását hivatott elvégezni a hozzá kapcsolódó munkagépek segítségével.

Európai Regionális Fejlesztési Alap

Vélemény, hozzászólás?